הדפסת תלת מימד, שהחלה לצמוח בשנות ה-80 של המאה הקודמת, גדלה בקצב אדיר במהלך השנים האחרונות . כיום משתמשים בטכניקה זו בתחומים רבים בתעשייה, במדע וברפואה. הופעתן של מדפסות תלת מימד אישיות הפכו את הטכנולוגיה הזו לזמינה לכולם.


מאמר זה יעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם בעולם הדפסת תלת מימד וללמוד כיצד להתחיל להשתמש במדפסת תלת מימד במהירות ובקלות.

 

בחירת מדפסת תל מימד

אז החלטתם לרכוש מדפסת תלת מימד – מאיפה מתחילים?
בשוק קיימים מספר סוגי מדפסות שנבדלים בטכנולוגיות בהן הן משתמשות ובפרמטרים טכניים שלהן. בנוסף למחיר, חשוב לשים לב לפרמטרים כמו: מהן המידות או הנפח של המוצר אותו תרצו להדפיס, מהירות ההדפסה, רזולוציית הדפסה או עובי שכבה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך המוצר המוגמר יהיה עדין ומדויק יותר.

 

בחירות חומרים למדפסת תל מימד

שניים מחומרי ההדפסה התלת ממדיים הפופולריים ביותר כיום בשוק, איתם כדאי להתחיל לעבוד הם ABS ו-PLA.
ABS הוא חומר חזק ועמיד בפני פגיעות. מ-ABS עשויים, למשל, חלקי פנים במכוניות וחלקי LEGO, כמו גם הרבה מוצרים אחרים.
PLA הוא פולימר מתכלה ולא רעיל. החומר שומר בצורה טובה על צורתו, עומד בחיכוך ולכן מתאים יותר ליצירת חלקים נעים.
ברוב המדפסות הקיימות כיום בשוק ניתן להשתמש בשני סוגי החומרים האלו.

 

הכנה להדפסת תלת מימד

בשלב הזה עליכם להכין את המודל הרצוי להדפסה. מומלץ להתחיל את העבודה בתלת מימד עם מודלים פשוטים יחסית מבחינה עיצובית. ישנה אפשרות לפתח מודלים באופן עצמאי, באמצעות תוכנות מחשב מיוחדות. הזמינות והנפוצות שבהן הן  AutoCad, Google Sketchup ו – OpenSCAD.

במידה ולא תרצו להתעסק עם העיצוב לבד, תמיד ניתן להוריד ממאגרי האינטרנט השונים דגמים מוכנים.

 

התקנת סלייסר (חיתוך)

בשלב הזה יש להכין את הדגם שנוצר להדפסה. באמצעות תוכנות מיוחדות צריך לעבד את הדגם ולחתוך אותו לשכבות דקות. בהתאם לשכבות אלו בעצם המדפסת תדע כיצד להניח את החומר במהלך ההדפסה. ישנן תוכנות חיתוך ללא תשלום כמו למשל Cura או Slic3r.

 

תהליך ההדפסה במדפסת תל מימד

כעת הגיע הזמן לשלוח את הדגם שלכם להדפסה. ניתן לעשות זאת באמצעות USB, באמצעות כרטיס SD, או באמצעות Wi-Fi. הממשק של רוב המדפסות המיועדות לשימוש ביתי הוא פשוט וידידותי ומתחבר בכל האמצעים הנ”ל.

אין ספק שהדפסת דגמים תלת מימדים הוא תהליך מרגש. יש בידיכם אפשרות לעצב וליצור דגמים מאפס. אולם, אל תשכחו שכמו כל דבר אחר בחיים, גם השימוש במדפסת תלת מימד דורשת קצת ניסיון והשתפשפות. כמו כל התחלה אחרת, גם כאן חשוב להתנסות וללמוד מהטעויות. 

בשלבים הראשונים תתאזרו בסובלנות, אל תגדירו מהירות גבוה מדי ואל תתפתו לבחור דגמים מורכבים מדי.

תהינו מהתהליך ואם יש לכם שאלות ותרצו להתייעץ בכל דבר ועניין הנוגע לעולם הדפסת התלת מימד, אנחנו כאן בשבילכם. התקשרו ונשמח לסייע 052-8332959.